Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 проблем с вървенето.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
    Говорех за "извън-градско"....! За градско съм съгласен, но за извън-градско, колата не ми пада под 9,5/100...че дори и 10 и то говоря, че я карам супер бавно, като бабичка и ефект няма! По каталог я дават 6,6/100...да предположим, че двигателя вече и да искаме такъв разход не-може да даде, но поне да беше 8/100...Ама уви, гори като ламя! Чудя се дали наистина тоя по-горе разход е нормален или пак нещо трябва да се прави по нея...

Много е този разход. При скорости около 90-100 може да слезе и под 7 на 100 при положение, че колата е наред.
    Alfa 75- Ex
    Lancia Lybra 1.8

Comment

Първоначално публикувано от burgazliqta Покажи съобщение
      Момчета днеска с етилов спирт и спринцовка почистих дебитометъра и незнам дали си втълпявам , но колата хвръкна , самолета се върнааа ! Мерси на всички за съветите . А да попитам , ако замине дебитометъра ще ми светне някоя лампичка или с една дума как мога да разбера да не би да съм окипазил ?
      е оказах се прав, сега остава да ме послушаш и да си върнеш оригиналния филтър

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Как може такова богохулство - туинспарк на бензин, бърже да му слагаш газ Контактния спрей не е много подходящ бе Живко за дебитомери
      идеален си е той може и с спирт с много неща може
      Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 10:50.
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
        е оказах се прав, сега остава да ме послушаш и да си върнеш оригиналния филтър

идеален си е той може и с спирт с много неща може
        Какво му е идеалното като е мазен е мой?
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Контактния спрей не е мазен, напротив - с него можеш да чистиш мазнотии (само дето малко скъпо ще ти излезе)... Аз също мисля, че е идеален за почистване на разни фини електронни компоненти...

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
            Какво му е идеалното като е мазен е мой?
            Христо беееееееееее
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от mikizh Покажи съобщение
              Много е този разход. При скорости около 90-100 може да слезе и под 7 на 100 при положение, че колата е наред.
              Принципно много добре работи, видимо, но явно има някакъв проблем, щото както и да я карам, си ми дава голям разход! Някой имал ли е от тези проблеми:
              -Мирише на суров бензин при студен двигател!
              -Оборотите си поиграват като давам газ от време на време!
              -Има леко прекъсване като дадеш газ, но като позагрее се пооправя, но пак си го има но по рядко!
              -Голям разход на гориво от нормалното!
              -Струва ми се, че мощността не е както трябва, бръмчи пък не върви както трябва!
              Скоро ще се ходи на доктор, да видим какви хапчета ще и изпиши!!!

Comment

Как контактния спрей защитава от влага - с мазния слой дето остава, пръскайте с каквото си искате, може и със спрей за гайки
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Принципно много добре работи, видимо, но явно има някакъв проблем, щото както и да я карам, си ми дава голям разход! Някой имал ли е от тези проблеми:
                  -Мирише на суров бензин при студен двигател!
                  -Оборотите си поиграват като давам газ от време на време!
                  -Има леко прекъсване като дадеш газ, но като позагрее се пооправя, но пак си го има но по рядко!
                  -Голям разход на гориво от нормалното!
                  -Струва ми се, че мощността не е както трябва, бръмчи пък не върви както трябва!
                  Скоро ще се ходи на доктор, да видим какви хапчета ще и изпиши!!!
                  Миризмата и при мен я има, оборотите играят само като изключа от скорост и я пусна по инерция, също така и мощността не е на 100%. Дето се вика колата е вървяла и по-добре. Повечето симптоми съвпадат с тези, които колегата grenlould споменава. На диагностика я водих при човек, който не се занимава от вчера с Алфи. Нямам никакви грешки, дебитомера си отчита точно, ламбдата отчита много добри параметри, вариатора потраква слабо и трябва като отвориш капака и доста да се заслушаш, за да го чуеш. М/у другото диагностиката е направена след сменени с нови ламбда, дебитомер, свещи. И аз вече започвам да се чудя от де иде проблема. Ако някой колега има някакви идеи да сподели, ако може?
                  Alfa Romeo 156 1.8TS' 97 - EX
                  Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 16V M-Jet' 04

Comment

Първоначално публикувано от Kanev Покажи съобщение
                    Миризмата и при мен я има, оборотите играят само като изключа от скорост и я пусна по инерция, също така и мощността не е на 100%. Дето се вика колата е вървяла и по-добре. Повечето симптоми съвпадат с тези, които колегата grenlould споменава. На диагностика я водих при човек, който не се занимава от вчера с Алфи. Нямам никакви грешки, дебитомера си отчита точно, ламбдата отчита много добри параметри, вариатора потраква слабо и трябва като отвориш капака и доста да се заслушаш, за да го чуеш. М/у другото диагностиката е направена след сменени с нови ламбда, дебитомер, свещи. И аз вече започвам да се чудя от де иде проблема. Ако някой колега има някакви идеи да сподели, ако може?
                    И аз съм така като я пусна по инерция колата губи леко обороти , но не е фатално и то за секунди . Като е на едно място си държи перфектно оборотите. Но след почистването с етилов спирт на дебитомера мога да кажа ,че колата сега върви перфектно и си върнах стария филтър преди 2 седмици още , но бях със спортен около седмица и сигурно тогава се е зацапал нещо дебитомера.Сега тъкмо си казах сичко е наред и като сложих нови гуми и джанти 15 ки пак като старите като завивам надясно нищо не се чува , а като завивам наляво и то по-рязко или по-голям завой се чува едно пукане и се усеща леко под краката , пък не беше така със старите гуми ... Има си и място от калницете и не мисля ,че опирата там , от какво ли може да е ?

Comment

Процедурата с етиловия спирт и аз я направих днес. Викам си по-лошо няма как да стане току виж се оправи. Та утре ще я изкарам малко на тест драйв да видим ще има ли подобрение при мен. А относно това пукане, което се е появило при теб - май ще трябва чичко доктор да ти погледне колата.

Comment

Първоначално публикувано от Kanev Покажи съобщение
                        Процедурата с етиловия спирт и аз я направих днес. Викам си по-лошо няма как да стане току виж се оправи. Та утре ще я изкарам малко на тест драйв да видим ще има ли подобрение при мен. А относно това пукане, което се е появило при теб - май ще трябва чичко доктор да ти погледне колата.
                        Хайде утре сподели какво е станало

Comment

За жалост при мен не се получи желаният ефект. Няма абсолютно никаква промяна. Клати обороти като я пусна по инерция, намирисва на суров бензин и не върви на 100% както беше преди. Между другото клатенето на оборотите се появи веднага след ремонта - шлайф на главата, гарнитури, семеринги, гумички на клапаните и т.н.

Comment

И при мене никаква промяна след етиловия спирт, даже и обратното. При рязко настъпване прекъсва до около 3000 оборота и чак тогава се реже. При плавно настъпване няма проблем. Днес след някой километър се оправи и го няма прекъсването ама пак няма мощност. На газ върви та се къса ама на бензин не.
                            Alfa 75- Ex
                            Lancia Lybra 1.8

Comment

Първоначално публикувано от mikizh Покажи съобщение
                              И при мене никаква промяна след етиловия спирт, даже и обратното. При рязко настъпване прекъсва до около 3000 оборота и чак тогава се реже. При плавно настъпване няма проблем. Днес след някой километър се оправи и го няма прекъсването ама пак няма мощност. На газ върви та се къса ама на бензин не.
                              Много зле работата, никой не-може явно, да ни осведоми от какво може да е този проблем, с мощността...интересна работа! По-другата седмица, може да я закарам на някои майсторче, да видим дали ще отстрани тези прочути проблеми за "Алфа", че мене тоя голям разход дето ми удря, направо ми бърка в здравето и в джоба...

Comment

Много зле работата, никой не-може явно, да ни осведоми от какво може да е този проблем, с мощността...интересна работа! По-другата седмица, може да я закарам на някои майсторче, да видим дали ще отстрани тези прочути проблеми за "Алфа", че мене тоя голям разход дето ми удря, направо ми бърка в здравето и в джоба...
                                Бургас-Варна ( ОТ Меден -Рудник ) 150 км - 30 лева ( 11 литра) Доволен съм , но може и по-малко. Но има едно чукане , което ме побърква след като сложих нови джанти + зимни гуми Като завия надясно няма проблеми , но като завивам наляво се чува едно тракане ужасно даже леко се усеща под краката ...

Comment

Working...
                                X